LÁTNIVALÓK

Avalon park


Az Avalon Park Miskolctapolcán, a Bükk szívében felépült családi szórakoztató - és élmény park. Az aktív kikapcsolódást és extrém élményeket keresők számára az erdőben kialakított elektromos gokart ring, a HELL Kart & Event Center kínál sportolási lehetőséget, míg a gyermekek szórakozásáról a 2500 négyzetméteres szabadtéri Maya Játszópark gondoskodik. A gasztronómiai élvezetek kielégítésére a 200 fős olasz étterem, az Avalon Ristorante mellett a Sörkert is a vendégek rendelkezésére áll.


Lillafüred

Lillafüred Miskolc településrésze. Földrajzilag a Szinva patak völgyében fekszik. Lillafüred Magyarország egyik legszebb települése rengeteg látnivalóval, köztük Lillafüred két legfontosabb jelképével a Hámori-tóval és a Palotaszállóval. Turisztikai jelentősége kiemelkedőnek nevezhető, mivel Magyarország egyik legjobb adottságokkal rendelkező hegyvidéki üdülőhelye.

Lillafüred látnivalók:

Lillafüredi vízesés, Hámori tó, Lillafüredi barlangok, Palotaszálló, Molnár szikla, Hámori szikla, Erdei kisvasút

Barlangfürdő

A terület igazi kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang, melyet a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból. Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt. Sokan esküsznek a Barlangfürdő gyógyhatására is, ami elsősorban a kellemes, gyógyító barlangi klímának, valamint a meleg karsztvíznek köszönhető.

Miskolci állatkert és kultúrpark

Írásos feljegyzések bizonyítják, hogy 1355-ben királyi vadaskert létesült a Csanyik-völgyben, így a Miskolci Állatkert tekinthető hazánk legrégebbi állattartó helyének, amely közel 130 állatfaj és -fajta mintegy 700 egyedét mutatja be természeti környezetben, a Bükki Nemzeti Park szomszédságában. Távoli földrészek egzotikus állatai, őshonos háziállatfajták és a Kárpát-medence, azon belül kiemelten a Bükk hegység élővilága - ez jellemzi a Miskolci Állatkertet. Az Állatkert erdei környezete, tanösvénye önmagában is kivételes helyszín, a programok széles kínálatával azonban páratlan lehetőség arra, hogy hosszantartó barátságot kössenek az idelátogatók a természettel. A naponta tartott állatbemutató, állatsimogató és látványetetés pedig már csak a ráadás. Egész évben látogatható!

Miskolci Nemzeti Színház

A Miskolci Nemzeti Színház Miskolc belvárosában található a Széchenyi, illetve a Déryné utcán. A színháznak otthont nyújtó klasszicista és romantikus stílusú épületet 1847 és 1857 között emelték, és a színházi előadások mellett többek között olyan rendezvényeknek nyújt otthont, mint a Bartók Plusz Operafesztivál. A színház 2010. június 1-jétől az Európai Színházi Konvenció (European Theatre Convention, ETC) teljes jogú tagja.

Herman Ottó Múzeum

Herman Ottó Múzeum

A múzeum 1899-ben alakult meg Borsod-Miskolczi Múzeum néven. 1914-ig a Borsod-Miskolczi Múzeum és Közművelődési Egyesület, majd ezt követően 1949-ig, az államosításig Borsod vármegye és Miskolc városa finanszírozta tevékenységét. Az intézmény 1953-ban vette fel a sokoldalú tudós, Herman Ottó nevét. 1963-ban vált a múzeumi szervezet központjává, és ettől az időtől terjedt ki gyűjtőterülete Borsod-Abaúj-Zemplén megyére. A Herman Ottó Múzeum depozitóriumaiban közel félmillió, egyedileg nyilvántartott műtárgy található. A legnagyobb gyűjtemény a régészeti.

Éttermek:

Aranykorona Történelmi Étterem

Végállomás Bistorant

Creppy PalacsintaHáz Étterem

Rossita Pizza Miskolc (tulajdonosok ajánlása)

Dűlő (tulajdonosok ajánlása)

Murphy's Irish Pub & Garden Restaurant

Csülök Csárda Miskolc